Inchiriaza apartamente si spatii Bucuresti


TVA 9 % LA ACHIZITIA DE LOCUINTE NOI 2024



Prin Legea nr. 296/2023, Guvernul României a decis modificarea cotei de TVA aplicabile în cazul tranzacÈ›iilor imobiliare de locuinÈ›e noi, de la 5% la 9%, începând cu data de 1 ianuarie 2024.
Legea nr. 296/2023 prevede ca : "livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, achizitionate de persoane fizice in mod individual sau în comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice. Suprafata utila a locuintei este cea definita prin Legea locuintei nr. 114/1996, republicată, cu modificările si completarile ulterioare. Anexele gospodaresti sunt cele definite prin Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Cota redusa se aplica numai în cazul locuintelor care în momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, în mod individual sau in comun cu alta persoană fizica/alte persoane fizice, o singură locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu cota redusa de 9%;"
Aceasta modificare are drept scop majorarea veniturilor bugetare. În acelaÈ™i timp, ea va avea un impact semnificativ asupra pieÈ›ei imobiliare, atât pentru dezvoltatori, cât È™i pentru cumpărători

Prin Legea nr. 296/2023, Guvernul României a decis modificarea cotei de TVA aplicabile în cazul tranzactiilor imobiliare de locuinte noi, de la 5% la 9%, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Legea nr. 296/2023 prevede ca : "livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, achizitionate de persoane fizice in mod individual sau în comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice. Suprafata utila a locuintei este cea definita prin Legea locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Anexele gospodaresti sunt cele definite prin Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Cota redusa se aplica numai în cazul locuintelor care în momentul livrarii pot fi locuite ca atare. Orice persoana fizica poate achizitiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2024, în mod individual sau in comun cu alta persoana fizica/alte persoane fizice, o singura locuinta a carei valoare nu depaseste suma de 600.000 lei, exclusiv TVA, cu cota redusa de 9%;"

Aceasta modificare are drept scop majorarea veniturilor bugetare. În acelaai timp, ea va avea un impact semnificativ asupra pietei imobiliare, atât pentru dezvoltatori, cât ai pentru cumparatori


 

Vile noi finalizate în Rosu, la doar 5 minute de cartierul Militari

Alege casa perfecta pentru tine ai familia ta!



DETALII 

 

 



Primuss imobiliare pe facebook
Twitter
Primuss Imobiliare oficial Linkedin
flickr