Inchiriaza apartamente si spatii Bucuresti


CURS VALUTAR PENTRU CHIRII IN EUROPersoanele fizice care obtin venituri din închirierea unor bunuri mobile sau imobile din patrimoniul personal au obligatia de a declara aceste venituri la autoritatea fiscala. Pentru a calcula venitul brut, trebuie sa utilizeze cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a României.


Conform Ordonantei nr. 115 din 14 decembrie 2023, pentru contractele în care chiria reprezinta echivalentul în lei al unei sume în valuta, determinarea venitului net anual se efectueaza pe baza cursului de schimb al pietei valutare, comunicat de Banca Nationala a României, din ziua precedenta celei în care se depune declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

Cursul valutar aplicabil pentru declararea veniturilor din chirii în valuta este cel comunicat de Banca Nationala a României în ziua precedenta celei în care se depune declaratia unica.

Cursul mediu euro calculat de BNR -Banca Nationala a Romaniei - pe anul 2023 este de 4,9465 lei /1 euroPrimuss imobiliare pe facebook
Twitter
Primuss Imobiliare oficial Linkedin
flickr